The Last Supper at NetGlade
The Last Supper at NetGlade
The Last Supper at NetGlade

5 důvodů, proč pracovat v Netglade

Team

5 důvodů, proč pracovat v Netglade

Team

5 důvodů, proč pracovat v Netglade

Team

Firemní kultura, atmosféra i kanceláře na Letné. Proč bys chtěl být v našem týmu?

16. 11. 2022

Proč pracujeme v Netglade?

Na to jsme se zeptali sami sebe, než jsme sepsali pět relevantních důvodů, proč si myslíme, že to stojí za to. Dali jsme stranou zřejmé výhody, jimiž se může chlubit každé druhé softwarové studio, a stočili pozornost na drobnosti, jichž si v práci doopravdy vážíme. Snad vám poskytnou vhled do naší filozofie, ať už se nám chystáte odpovědět na pracovní inzerát, nebo nás naopak chcete oslovit s potenciální spoluprací.

1. Styl, jakým pracujeme 🧑‍💻

Přesnost, jednoduchost, funkčnost. To jsou hlavní hodnoty, s nimiž přistupujeme ke každému projektu. Co tyhle pracovní buzzwordy ale vlastně znamenají v praxi?

Zaprvé, že každé softwarové zadání doprovází týmová diskuze nad ideálním řešením, které by ve výsledku bylo přesné, jednoduché a funkční. Zakládáme si na absolutní rovnocennosti názorů a postojů – to nejlepší může vždycky vzejít od kohokoliv. Jakmile se na implementaci společně shodneme, bez zbytečných průtahů se ji rozhodneme aplikovat. Korporátní hierarchie plná zdlouhavých schvalovacích procesů, kdy se postupně vytrácí původní myšlenka, je nám cizí.

Zadruhé, aby naše softwarová řešení byla co nejpřesnější, nebojíme se klientovi nabídnout i zcela nový úhel pohledu, pokud věříme, že je pro něj nejvhodnější. Pro náš tým to znamená, že ke každé výzvě přistupuje s otevřenou myslí a snaží se nad ní přemýšlet kreativně. To všechno s cílem doručit práci, na níž můžeme být náležitě hrdí.

NetGlade Team Solving Problems


2. Velká flexibilita 👩‍🎤

Co v našem podání znamená flexibilita? Víc než jen variabilní pracovní hodiny, libovolný home office a možnost během dne odskočit za jinými povinnostmi. Rádi dáváme prostor talentům našich zaměstnanců, které se nutně netýkají hlavní náplně práce. Pokud kromě programování rádi píšete texty, střiháte videa nebo řádíte ve Photoshopu, uděláme maximum, abychom tyto skilly smysluplně propojili s vaší pozicí. Lidem v našem týmu chceme poskytnout pestrost, aby si podle chuti mohli sáhnout na nové výzvy.

Ale pozor – neznamená to, že od každého čekáme boha multitaskingu a všestranného renesančního člověka. Pokud si opravdu věříte v jedné činnosti a děláte ji skvěle, umíme to náležitě ocenit. Jen bychom rádi, aby všichni lidé v našem týmu měli pocit, že mohou zkoušet nové věci, které třeba tak úplně nesouvisejí s jejich oborem, a nebáli se po nich skočit.

3. Atmosféra uvnitř týmu 🙌

Když řekneme, že nám záleží hlavně na dobré náladě v týmu, myslíme to vážně. Pracovní skilly jsou jistě důležité, ale při pohovoru nás stejnou měrou zajímá, jak k nám daný člověk zapadne. Interní atmosféru totiž stavíme nade vše. I když každým rokem rosteme, snažíme se zachovat pořád stejnou osobitost, jako když jsme před lety začínali ve třech a makali na naší první aplikaci. Naše trio šéfů se neschovává v soukromých "Evil CEO" kancelářích za prosklenými stoly s výhledem na špičky mrakodrapů. Místo toho každý den pracují společně s týmem a dotvářejí firemní celek stejně jako všichni ostatní.

Happy NetGlade Employees


4. Naše malá starcraftí liga 🚀

Během pandemických lockdownů hledala každá firma ten vymodlený recept na udržení dobré týmové nálady, přestože jsme téměř všichni pracovali z domovů a viděli své kolegy leda v okýnkách videohovorů. Z práce se vytratily momenty společné chemie, na které jsme tak zvyklí z běžného režimu. Veškeré virtuální teambuildingy se přitom zdály být jen částečným řešením, když je absolvujeme na kilometry od sebe a skončí momentem položení hovoru. Stejně jsme ale nechtěli zahálet, zvlášť v tak mentálně náročné době, kdy byl každý důvod k radosti cennější než kdy dřív. Proto jsme se vrátili k našim hráčským kořenům, kde se hranice mezi utužováním týmu a zábavou úplně mažou.

A tak vznikla NSL neboli Netglade Starcraft League, naše neoficiálně oficiální liga v téhle legendární RTS od Blizzardu. V podstatě přes noc se stala nedílnou součástí našich mimopracovních aktivit a přežila i návrat do kanclů, kdy jsme se znovu začali setkávat osobně. A všechny, kdo neholdují strategiím, může uklidnit skutečnost, že občas sáhneme i po jiném žánru (třeba MOBA) nebo rovnou popadneme VRko a jdeme na pár hodin sekat bloky v Beat Saberu.

Happy Mark Playing Happy Game


5. Čtvrť kolem nás 🌳

Přiznejme si, že značnou část pohodlí práce tvoří její lokalita. Žádný odosobněný korporát na periferii vás rozhodně nečeká. Od úplných začátků jsme hrdým letenským studiem a jsme s místním prostředím spjatí natolik, že si přesun jinam dovedeme představit jen velmi stěží.

Parádní dopravní dostupnost, bezkonkurenční výběr podniků na obědy i popracovní pivka a samozřejmě magický kolorit jedné z nejprogresivnějších pražských čtvrtí. Díky tomu vcházíme do našich kanclů s pocitem, že jsme neustále v centru dění, a naše okolí považujeme za pevnou součást firemní DNA. Proto věříme, že si ho zamiluje každý nový člen týmu, pokud už tou dobou sám nebude vřelý Leteňák 😉