Flutter Flash News 05 2024 netglade
Flutter Flash News 05 2024 netglade
Flutter Flash News 05 2024 netglade

Flutter Flash News (05/2024)

Flutter

Flutter Flash News (05/2024)

Flutter

Flutter Flash News (05/2024)

Flutter

S novým měsícem přichází nové vydání Flutter Flash News. Co nás zaujalo? Jaké novinky Dartu můžeme brzy očekávat? To nejdůležitější jsme pro vás sesbírali do jednoho svižného přehledu. 👇

15. 5. 2024

Další syntax sugar v Dartu? 👀

Vždycky nás těší, když Dart dostává nové featury a rozšiřuje své možnosti. Poslední skvělou novinkou byl nepochybně Pattern Matching. Ačkoliv netrpělivě vyhlížíme hlavně Static Meta Programming, vítáme i další drobné vychytávky.

Tento měsíc nás třeba zaujal proposal na Shorter constructor declaration syntax. Uvítali byste kratší zápis konstruktorů?

Print vs log vs debugPrint – znáte rozdíl?

Víte, jaký je rozdíl mezi print() a debugPrint()? Víte, proč existuje log() v dart:developer? Ukázalo se, že je v tom celkem zmatek. 🤯

Pozor na to, že DebugPrint vypíše vaše logy i v “release” režimu. Naopak funkci dart:developer.log() je dobré využít v momentě, kdy potřebujete podporu ASCII barev ve vašem terminálu i z iOS simulátoru.

Zajímavé diskuze kolem těchto funkcí probíhají zde: https://github.com/flutter/flutter/issues/147141

https://github.com/flutter/flutter/pull/146256Tip: Tooling pro Apple Privacy Manifest

Od 1. května vyžaduje Apple deklaraci PrivacyInfo.xcprivacy souborů. Pokud stále bojujete s hledáním, odkud se bere chybějící deklarace, může vám pomoct nástroj https://github.com/stelabouras/privacy-manifest.

Naopak pro snadnou tvorbu a tipy koukněte sem https://wemakeapps.net/manifest-maker

Podpora Swift Package Manageru? 🤞

Problém s CocoaPods a neustálým spouštěním „pod install” známe až příliš dobře. Flutter by se ovšem mohl dočkat podpory Swift Package Manageru, který slibuje pohodlnější práci s iOS knihovnami a méně starostí —> https://github.com/flutter/flutter/pull/146256

Flutter má vlastní Tailwind 🤔

Pokud přicházíte ze světa JavaScriptu a CSS, možná vám vyhovuje flexibilita CSS frameworků, jakou je např. Tailwind. Ostatně to samé si myslí autor Flutter Mix – frameworku pro stylování Flutter widgetů.

Podívejte se sami a vyzkoušejte https://www.fluttermix.com/

Na viděnou v červnu! 👋

Podobné články

Podobné články

Podobné články